Harmony XL Pro

Laserbehandling

Högteknologisk, snabb, säker, effektiv och smärtfri laserbehandling för tatuerings- och hårborttagning, dölja ytliga blodkärl eller förbättra pigmentförändringar/solskador samt föryngra huden.

Välj behandling

Tatueringsborttagning Hårborttagning Ytliga blodkärl Föryngra huden Pigmentförändringar/Solskador Vital Laserklinik Andra behandlingar

tatueringsborttagning

Bli av med din tatuering

En framgångsrik tatueringsborttagning kräver en del. Det är enormt viktigt att man blir behandlad med en högeffektiv laser som kan leverera tillräckligt med energi som färgerna i huden kan absorbera.

Räkna med ca 3-8 behandlingar och ca 6-8 veckor mellan behandlingarna för att helt bli av med tatueringen. Kom alltid på en konsultation först!

Hur fungerar metoden?

På Sofias Skönhetslyx arbetar vi med ClearLift för att utföra en effektiv tatueringsborttagning. ClearLift arbetar med Q-switchad Nd:YAG laser och två olika våglängder, 1 064 nm som är idealiskt för behandling av mörkare färger (svart, blå och grön), och 532 nm som är effektivare på ljusare färger (röd, orange och gul). Det som gör att vi kan eliminera en tatuering är att det skapas vibrationer i huden som bryter ner bläcket i tatueringen. När området börjar läka slussar immunförsvaret ut bläckpartiklarna och tatuering minskar i färg.

Intressant att veta

ClearLift tatueringsborttagning är den första metoden baserad på fraktionell Q-switchad Nd:YAG laser som ger minimal risk för biverkningar. Fraktionell metod innebär att man skapar flera laserpunker isället för en. ClearLift har även djupkontroll vilket för att man kan behandla på exakt djup för optimala och säkra resultat.

FAQ och priser

Permanent Hårborttagning

Permanent hårborttagning med Harmony XL Pro

På Sofias Skönhetslyx tar vi bort oönskad hårväxt med prisbelönta XL Pro från Alma laser

Permanent hårborttagning är en välkänd behandlingsmetod för att ta bort oönskad hårväxt. Det patienter kanske inte alltid är medvetna om är att utrustning och utbildning har enormt stor betydelse för att få så bra behandlingsresultat som möjligt.

Vi rekommenderar alltid 4-8 behandlingar men vissa områden kan gå snabbare & vissa kan ta längre tid. Med du ska alltid kunna se & märka en skillnad efter varje behandling. Du ska vänta ca 4-8 veckor mellan behandlingarna & du kan bara raka dig mellan behandlingarna. Har du ryckt eller vaxat dig måste du vänta ännu längre, minst 4 veckor.

Ju mörkare och grövre hår, desto bättre kommer det att fungera. Får du utslag när du rakar dig så påverkar det ingenting för det är vikigt att du är slätrakad inför din behandling. Och inåtvuxna hårstrån brukar försvinna efter 1-2 behandlingar. Om det är i ansiktet går det bra att komma orakad så tar vi bort det på plats. Huden får heller inte vara solbränd eller skadad inför din behandling. Observera att det inte går att ta bort hår där det finns en tatuering.

Hur går behandlingen till?

Vi inleder alltid en behandlingskur med en kostnadsfri konsultation. Under konsultationen går vi igenom dina förväntningar och hälsostatus samt ger dig behandlings- och prisinformation. Därefter inleds behandlingen. Området som ska behandlas täcks med en svalkande gel som även skyddar din hud.

Efter behandlingen kan lätt rodnad uppstå. Undvik att bada inom 24 timmar och att använda krämer/deodorant. Undvik även att sola området första tiden för att undvika hyperpigmenteringar. Efter ca 1-2 veckor kommer stråna att trilla av.

Du kan alltid lägga till behandlingsområden mot en extra kostnad efter överenskommelse. Börja alltid med en kostnadsfri konsultation så går vi igenom alla ytor och priser samt hur behandlingen går till.

FAQ och priser

Ytliga blodkärl

Sudda ut de ytliga blodkärlen

På Sofias Skönhetslyx behandlar vi ytliga blodkärl med prisbelönta XL Pro

Varför får vi ytliga kärl?

Ytliga blodkärl är kärl som blivit förstorade och mer synliga på grund av en försvagning. På Sofias Skönhetslyx kan vi behandla dessa kärl genom att på ett icke-kirurgiskt sätt stänga venerna och minska dess synlighet.

Hur fungerar metoden?

På Sofias Skönhetslyx behandlar vi ytliga blodkärl med Dye VL, ett laserljus kallat AFT. Laserljuset söker upp hemoglobin i behandlingsområdet vilket gör att dem ytliga blodkärlen blir mindre synliga. Metoden vi använder är säker och effektiv och ytliga kärl är relativt enkelt att behandla. De små ytliga kärlen försörjs av ett större kärl ”moderkärl”. Det betyder att vissa kärl är envisa och kan komma tillbaka så man bör också se över sin kost och livsstil. Mycket sol och vind / kyla kan vara påfrestande och därmed få fram små kärl. Vi rekommenderar alltid 2-4 behandlingar med ca 3-5 veckor emellan.

FAQ och priser

Hudåtstramning & föryngra huden

Föryngra huden med laser

Alla människor åldras. Huden förlorar tidigt kollagen, elastin och hyaluronsyra vilket gör att vår hud börjar tappa sin elasticitet och rynkor börjar framträda. Kost och din livsstil påverkar din hud och utseende i allra högsta grad. Det är vackert med rynkor och linjer men vi vill bara inte känna oss eller se sura och trötta ut. På Sofias Skönhetslyx arbetar vi med flera olika tekniker i kombination med hudvård och kostråd. Jag erbjuder alltid konsultationer med råd och rekommendationer för just dig.

Hur fungerar ClearLift?

ClearLift arbetar med en fraktionella icke-ablativ Q-Switchad laser. Till skillnad från andra hudåtstramande laserbehandlingar på marknaden arbetar ClearLift djupare ner i huden under epidermis. En kontrollerad skada uppstår medans hudens yta förblir intakt. Huden sätter igång en läkande process vilket stimulerar tillväxten av kollagen och vävnaden drar ihop sig och blir fastare. Direkt efter din behandling kan du känna dig varm i ansiktet. Behandlingen passar alla hudtyper och du kan återgå till normala aktiviteter direkt.

Jag kan behandla rynkor, fina linjer på olika djup med bra resultat och en förutsättning för det är att du också gör din del. Jag eller någon annan utrustning i världen kan inte ta bort alla rynkor eller linjer helt utan de blir mindre synliga och mindre djupa eftersom att elasticiteten och hudstrukturen förbättras.

Det är viktigt att vi tar hänsyn till både kost och din livsstil så att du förstår vad du kan förbättra. Sol, rökning, processad mat, socker, gluten & mjölk påverkar din hud negativt Försök att minska intaget av gluten, mjölk och socker och samtidigt öka intaget av frukt och grönsaker så kommer du att erhålla ett ännu bättre slutresultat.

Det är viktigt med realistiska förväntningar och de kan vi gå igenom på en kostnadsfri konsultation där jag informerar om allt detta och vad du kan förvänta dig.

FAQ och priser

Pigmentförändringar & Solskador

Återställ solskador. Dölj oönskad pigmentförändring.

Det finns många anledningar till varför man får pigmentförändringar i huden, yttre faktorer samt hormonella som styrs helt inifrån. Solskador är oftast en förändring i melaninet i vår hud. Svårast att behandla är hormonella pigmentförändringar och de får vi alltid bedöma innan vi påbörjar behandling. Typiska hormonella fläckar är de som kommer i samband med graviditet eller andra hormonella förändringar som sker i kroppen. Men typiska solskador är relativt enkla att behandla. Tänk på att inte sitta för länge i solen helt oskyddat (använd gärna hatt eller kläder för att skydda men på vinterhalvåret behöver vi solen/ljuset mer).

Hur fungerar metoden?

På Sofias Skönhetslyx arbetar vi med ClearLift, Dye-VL  & Cryopen för att behandla alla slags pigmentförändringar. Fördelen med att vi har tre olika metoder för behandling av pigment är att vi kan behandla på flera djup i huden samt på mörkare hudtyper. Vi kan också kombinera de olika metoderna och hitta den teknik som passar just dig. Gemensamt för  ljus metoderna är att vibrationer bryter upp pigmentet och medans området läker, slussar immunförsvaret ut det skadade pigmentet vilket ger en klarare hud.  Därför kan du se mörkare ut efter en behandling men det försvinner. Det avdunstar under 2-3 veckor efter din behandling. Vid en kostnadsfri konsultation kommer vi tillsammans att gå igenom vilken metod som passar dig bäst.

FAQ och priser

laserbehandlingar för hälsan

Verjú & EVRL laserbehandlingar

Verjú laser reducerar celluliter och fett på önskat område. Smärt- och beröringsfri behandling utan behov av återhämtning.

EVRL laser behandlar smärta och inflammationer, mage/tarmbesvär, mental ohälsa, stress, oro, sömnbesvär, lymfsystemet, hormonell obalans och stöd till organen, hjärna, vagusnerven och nervsystemet m.m.

VITAL behandling kombinerar Verjú och EVRL. Den optimerar din kropps egen läkningsprocess och ger dig mer energi.

Näringsavläsning genom bioresonans ser hur din kropp är balanserad i mineraler, vitaminer och fettsyror. Rapport med dina värden efter besöket och inkluderar filer, tips och råd kring din hälsa.

Söker du en alternativ behandlingsform som är både säker och snabb och strävar efter långsiktiga resultat inom både hälsa och fettreducering så är behandlingarna genom Vital Laserteknik något för dig. Lågenergilaser är ett naturligt, berörings- och smärtfritt sätt att förbättra din hälsa.

Linda jobbar med tre olika ljus som tillsammans gör underverk för din hälsa:

 • Grönt ljus som tar bort överflödigt fett på kroppen, reducerar celluliter och dubbelhakor.
 • Rött ljus som aktiverar dina cellers egen läkningsprocess och hjälper till att optimera kroppen om du tex har en skada, en inflammation eller om dina organ behöver stöd.
 • Violett ljus som tar bort acne, svamp, bakterier och virus

Linda arbetar med hjärnan och nervsystemet-, hjärnskakningar, hjärntrötthet, utmattning, sömnbesvär, mentala hälso- oro-, stress- och sömnbesvär, ångestproblematik, traumatiska händelser, generell smärta, skador, nervsmärta, inflammationer, mage/ tarmhälsa och dina inre organ, lymfsystem och cirkulationssystemet samt hormonell obalans, inkontinens, menstruations problematik och urinvägsinfektion.

FAQ och priser

FAQ – Frågor & svar

Vanliga frågor

Priser

Hårborttagning - Kvinnor

 • Ansikte, hela inkl. hårfäste & ögonbryn

  1 600

 • Haka

  800

 • Överläpp

  800

 • Ögonbryn, mellan bryn

  390

 • Ögonbryn, forma

  800

 • Hårfäste

  600

 • Armhålor

  990

 • Bröstvårtor, runt om

  690

 • Underarmar

  1 900

 • Händer & Fingrar

  1 000

 • Mage, under naveln

  800

 • Bikini, ingår in mot baken

  1 290

 • Brazilian, hel bikini in mot baken

  1 900

 • Svank

  800

 • Stuss/Skinkor

  990

 • Underben

  2 090

 • Baksida lår

  1 600

 • Hela lår

  2 190

 • Paket 1: Bikini + armhålor (20%)

  1 790

 • Paket 2: Brazilian + armhålor (20%)

  2 310

 • Paket 3: Bikini + armhålor + underben (20%)

  3 490

 • Paket 4: Brazilian + armhålor + underben (20%)

  3 980

 • Paket 5: Överläpp + haka (25%)

  1 200

 • Paket 6: Hela ben inkl. bikini + armhålor (25%)

  4 920

 • Paket 7: Hela ben (20%)

  3 490

Hårborttagning - Män

 • Ovan skägglinje på kinder

  1 100

 • Hals

  1 100

  Passar bra om du har inåtväxta hårstrån

 • Näsa, på eller på/i öron

  600

 • Skäggväxt inkl. överläpp plus hals

  1 900

 • Överläpp

  900

 • Ögonbryn, mellan bryn

  390

 • Ögonbryn, forma

  800

 • Hårfäste

  600

 • Armhålor

  1 100

 • Underarmar

  1 400

 • Hel rygg

  3 100

  Inkl. axlar & halva överarmarna från armhålan

 • Axlar

  2 100

  Skuldror & halva överarmar från armhåla ingår

 • Nacke

  1 100

 • Bröst, ej mage

  1 800

 • Mage

  1 600

 • Händer & Fingrar

  1 200

 • Mage, under naveln

  990

 • Bikini

  1 390

 • Svank

  800

 • Stuss/skinkor

  1 600

 • Hela ben inkl. bikini (minska hårmängd)

  5 990

 • Underben

  2 490

 • Lår, hela

  2 590

 • Paket 1: Bröst + mage (20%)

  2 720

 • Paket 2: Hel rygg + nacke (20%)

  3 360

 • Paket 3: Hel överkropp (25%)

  5 700

  Rygg, bröst, mage, nacke

 • Paket 4: Ovan skägg + näsa eller öron (25%)

  1 275

 • Paket 5: Hela ben + mage + armhålor (25%)

  6 520

Laserbehandling - Tatuering

 • Ögonbryn eller 2×2 cm

  695

 • 5×5 cm

  995

 • 10×10 cm

  1 295 kr

 • 15×15 cm

  1 695 kr

 • 20×20 cm

  2 100 kr

Laserbehandling - Ytliga blodkärl

 • Dye-VL, Ansikte

  3 100

 • Dye-VL, Hals

  2 500

 • Dye-VL, Ansikte + Hals

  4 400

 • Dye-VL, Dekolletage

  2 600

 • Dye-VL, Ansikte, hals & dekolletage

  5 900

 • Dye-VL, Näsa

  1 600

 • Dye-VL, Kinder

  2 300

 • Dye-VL, Händer

  2 000

 • Dye-VL, mindre område (ca 3×3 cm)

  1 600

Laserbehandling - ClearLift

 • Panna + runt mun eller ögon

  1 800

 • Ansikte

  3 000

 • Hals

  2 000

 • Dekolletage

  2 195

 • Ansikte + Hals (10%)

  4 500

 • Ansikte, hals & dekolletage (10%)

  6 500

 • Ansikte, 3 st behandlingar (20%)

  10 800

 • Ansikte, hals & dekolletage, 3 st (20%)

  17 200

 • Ansikte & hals, 5 st (25%)

  16 875

 • Ansikte, hals & dekolletage, 5 st (25%)

  26 990

Underhållsbehandling, har du utfört en kur har du alltid rätt till 15% i rabatt på nästa behandling och den rabatten kan ej kombineras med andra rabatter

Laserbehandling - Pigment/Solskador

 • ClearLift - Pigment i ansikte (+ rejuvenation)

  3 000

 • ClearLift - Pigment ansikte + hals

  4 100

 • ClearLift - Solskador

  Från 1 200

 • ClearLift - Pigment ansikte 3 st (20%)

  7 200

 • ClearLift - Pigment ansikte + hals 3 st (20%)

  9 840

 • Dye-VL - Ansikte

  3 100

 • Dye-VL - Hals

  2 500

 • Dye-VL - Dekolletage

  2 600

 • Dye-VL - Mindre fläck

  Från 1 600

 • Dye-VL - Hals + dekolletage

  3 900

 • Dye-VL - Ansikte + hals

  4 400

 • Dye-VL - Ansikte, hals & dekolletage

  5 900

 • Dye-VL - Kärl näsa

  1 600

 • Dye-VL - Kärl kinder

  2 300

 • Dye-VL - Händer

  2 000

Verjú lasbehandlingar

 • Verjú 1 område t.ex. celluliter/dubbelhaka

  990

  15 minuter

 • Verjú 2 områden t.ex. mage/rumpa/rygg

  1 900

  2x 20 minuter

 • EVRL

  890

  45 minuter

 • EVRL

  590

  30 minuter

 • VITAL

  1 390

  45 minuter EVRL inklusive 15 minuter Verjú

 • Näringsmätning bioresonans

  790