Harmony XL Pro

Laserbehandling

Högteknologisk, snabb, säker, effektiv och smärtfri laserbehandling för tatuerings- och hårborttagning, dölja ytliga blodkärl eller förbättra pigmentförändringar/solskador samt föryngra huden.

Välj behandling

Tatueringsborttagning Hårborttagning Ytliga blodkärl Föryngra huden Pigmentförändringar/Solskador Andra behandlingar

tatueringsborttagning

Bli av med din tatuering

En framgångsrik tatueringsborttagning kräver en del. Det är enormt viktigt att man blir behandlad med en högeffektiv laser som kan leverera tillräckligt med energi som färgerna i huden kan absorbera.

Räkna med ca 3-10 behandlingar och ca 8-12 veckor mellan behandlingarna för att helt bli av med tatueringen. Kom alltid på en konsultation först!

Hur fungerar metoden?

På Sofias Skönhetslyx arbetar vi med en Picolaser för att utföra en effektiv tatueringsborttagning. Picolasern arbetar med Q-switchad Nd:YAG laser och två olika våglängder, 1 064 nm som är idealiskt för behandling av mörkare färger (svart, blå och grön), och 532 nm som är effektivare på ljusare färger (röd, orange och gul). Det som gör att vi kan eliminera en tatuering är att det skapas vibrationer i huden som bryter ner bläcket i tatueringen. När området börjar läka slussar immunförsvaret ut bläckpartiklarna och tatuering minskar i färg.

Intressant att veta

Skillnaden på Picosekund laser och äldre laserborttagningar är att pigmentet i taturingen splittras på kortare tid. Detta gör att behandlingen blir tuffare mot pigmentet och skonsamare mot kringliggande vävnad. Det går att arbeta på en högre styrka när pulserna går snabbare vilket ger mer effekt av behandlingen. Picolasern använder korta pulser med ett högt tryck och sönderdelar pigmentet i små partiklar som underlättar för kroppens imunsystem att rensa bort färgen. 

FAQ och priser

Permanent Hårborttagning

Permanent hårborttagning med Harmony XL Pro

På Sofias Skönhetslyx tar vi bort oönskad hårväxt med prisbelönta XL Pro från Alma laser

Permanent hårborttagning är en välkänd behandlingsmetod för att ta bort oönskad hårväxt. Det patienter kanske inte alltid är medvetna om är att utrustning och utbildning har enormt stor betydelse för att få så bra behandlingsresultat som möjligt.

Vi rekommenderar alltid 4-8 behandlingar men vissa områden kan gå snabbare & vissa kan ta längre tid. Med du ska alltid kunna se & märka en skillnad efter varje behandling. Du ska vänta ca 4-8 veckor mellan behandlingarna & du kan bara raka dig mellan behandlingarna. Har du ryckt eller vaxat dig måste du vänta ännu längre, minst 4 veckor.

Ju mörkare och grövre hår, desto bättre kommer det att fungera. Får du utslag när du rakar dig så påverkar det ingenting för det är vikigt att du är slätrakad inför din behandling. Och inåtvuxna hårstrån brukar försvinna efter 1-2 behandlingar. Om det är i ansiktet går det bra att komma orakad så tar vi bort det på plats. Huden får heller inte vara solbränd eller skadad inför din behandling. Observera att det inte går att ta bort hår där det finns en tatuering.

Hur går behandlingen till?

Vi inleder alltid en behandlingskur med en kostnadsfri konsultation. Under konsultationen går vi igenom dina förväntningar och hälsostatus samt ger dig behandlings- och prisinformation. Därefter inleds behandlingen. Området som ska behandlas täcks med en svalkande gel som även skyddar din hud.

Efter behandlingen kan lätt rodnad uppstå. Undvik att bada inom 24 timmar och att använda krämer/deodorant. Undvik även att sola området första tiden för att undvika hyperpigmenteringar. Efter ca 1-2 veckor kommer stråna att trilla av.

Du kan alltid lägga till behandlingsområden mot en extra kostnad efter överenskommelse. Börja alltid med en kostnadsfri konsultation så går vi igenom alla ytor och priser samt hur behandlingen går till.

FAQ och priser

Ytliga blodkärl

Sudda ut de ytliga blodkärlen

På Sofias Skönhetslyx behandlar vi ytliga blodkärl med prisbelönta XL Pro

Varför får vi ytliga kärl?

Ytliga blodkärl är kärl som blivit förstorade och mer synliga på grund av en försvagning. På Sofias Skönhetslyx kan vi behandla dessa kärl genom att på ett icke-kirurgiskt sätt stänga venerna och minska dess synlighet.

Hur fungerar metoden?

På Sofias Skönhetslyx behandlar vi ytliga blodkärl med Dye VL, ett laserljus kallat AFT. Laserljuset söker upp hemoglobin i behandlingsområdet vilket gör att dem ytliga blodkärlen blir mindre synliga. Metoden vi använder är säker och effektiv och ytliga kärl är relativt enkelt att behandla. De små ytliga kärlen försörjs av ett större kärl ”moderkärl”. Det betyder att vissa kärl är envisa och kan komma tillbaka så man bör också se över sin kost och livsstil. Mycket sol och vind / kyla kan vara påfrestande och därmed få fram små kärl. Vi rekommenderar alltid 2-4 behandlingar med ca 3-5 veckor emellan.

FAQ och priser

Hudåtstramning & föryngra huden

Föryngra huden med laser

Alla människor åldras. Huden förlorar tidigt kollagen, elastin och hyaluronsyra vilket gör att vår hud börjar tappa sin elasticitet och rynkor börjar framträda. Kost och din livsstil påverkar din hud och utseende i allra högsta grad. Det är vackert med rynkor och linjer men vi vill bara inte känna oss eller se sura och trötta ut. På Sofias Skönhetslyx arbetar vi med flera olika tekniker i kombination med hudvård och kostråd. Jag erbjuder alltid konsultationer med råd och rekommendationer för just dig.

Hur fungerar ClearLift?

ClearLift arbetar med en fraktionella icke-ablativ Q-Switchad laser. Till skillnad från andra hudåtstramande laserbehandlingar på marknaden arbetar ClearLift djupare ner i huden under epidermis. En kontrollerad skada uppstår medans hudens yta förblir intakt. Huden sätter igång en läkande process vilket stimulerar tillväxten av kollagen och vävnaden drar ihop sig och blir fastare. Direkt efter din behandling kan du känna dig varm i ansiktet. Behandlingen passar alla hudtyper och du kan återgå till normala aktiviteter direkt.

Jag kan behandla rynkor, fina linjer på olika djup med bra resultat och en förutsättning för det är att du också gör din del. Jag eller någon annan utrustning i världen kan inte ta bort alla rynkor eller linjer helt utan de blir mindre synliga och mindre djupa eftersom att elasticiteten och hudstrukturen förbättras.

Det är viktigt att vi tar hänsyn till både kost och din livsstil så att du förstår vad du kan förbättra. Sol, rökning, processad mat, socker, gluten & mjölk påverkar din hud negativt Försök att minska intaget av gluten, mjölk och socker och samtidigt öka intaget av frukt och grönsaker så kommer du att erhålla ett ännu bättre slutresultat.

Det är viktigt med realistiska förväntningar och de kan vi gå igenom på en kostnadsfri konsultation där jag informerar om allt detta och vad du kan förvänta dig.

FAQ och priser

Pigmentförändringar & Solskador

Återställ solskador. Dölj oönskad pigmentförändring.

Det finns många anledningar till varför man får pigmentförändringar i huden, yttre faktorer samt hormonella som styrs helt inifrån. Solskador är oftast en förändring i melaninet i vår hud. Svårast att behandla är hormonella pigmentförändringar och de får vi alltid bedöma innan vi påbörjar behandling. Typiska hormonella fläckar är de som kommer i samband med graviditet eller andra hormonella förändringar som sker i kroppen. Men typiska solskador är relativt enkla att behandla. Tänk på att inte sitta för länge i solen helt oskyddat (använd gärna hatt eller kläder för att skydda men på vinterhalvåret behöver vi solen/ljuset mer).

Hur fungerar metoden?

På Sofias Skönhetslyx arbetar vi med ClearLift, Dye-VL  & Cryopen för att behandla alla slags pigmentförändringar. Fördelen med att vi har tre olika metoder för behandling av pigment är att vi kan behandla på flera djup i huden samt på mörkare hudtyper. Vi kan också kombinera de olika metoderna och hitta den teknik som passar just dig. Gemensamt för  ljus metoderna är att vibrationer bryter upp pigmentet och medans området läker, slussar immunförsvaret ut det skadade pigmentet vilket ger en klarare hud.  Därför kan du se mörkare ut efter en behandling men det försvinner. Det avdunstar under 2-3 veckor efter din behandling. Vid en kostnadsfri konsultation kommer vi tillsammans att gå igenom vilken metod som passar dig bäst.

FAQ och priser

laserbehandlingar för hälsan

Carbon Peeling laserbehandlingar

Få en slätare, fräsch hud med ny lyster med Carbon Peeling!

En behandling som erbjuds på finare salonger runt om i världen och har sin bakgrund från hollywood kändisar som började med just denna behandling.
Hollywoodpeeling är den senaste peeling-behandling med laserteknik där man använder en aktiv kolmask som fotoförstärkare för att uppnå flera terapeutiska-kosmetiska effekter på huden som behandlas. Kolet blir ”magnetiskt” och drar till sig orenheter i huden En hudföryngrings metod som funkar för alla! Man lägger en ansiktsmask med aktivt kol som sen lasras bort. Det gör inte ont och man får ingen rodnad så man kan lätt gå på stan/ krogen /jobbet efter. När kolmasken lasras bort försvinner även micro partiklar av döda hudceller, acne, ytliga rynkor, och stora porer reduceras. Resultatet blir en slätare hy!

Metoden är 100% säker och ganska smärtfri samtidigt som den är skonsam mot din hud. Det är en behandling som passar alla hudtyper och fungerar också bra på äldre hud.

Carbon Peeling kvalificeras som en laser peeling med hjälp av kolet i Carbon. Krämen går djupt ner i huden och tar bort orenheter ur dina porer.
Lasern aktiverar Carbon partiklarna vilket leder till att produktionen av bindväv ökar i huden.

En Carbon Peeling är en riktigt bra behandling för alla hudtyper och skapar en finare och fräschare hud. Kolet går in i huden och ökar kollagenen och håller huden yngre. Carbon partiklarna går dessutom in och rensar djupt ner
i porerna och tar bort döda hudceller.

Den har följande positiva effekter på den behandlade huden:

- Porerna rensas från talg
- Minskar ner stora porer
- Krymper ner de oljeproducerande talgkörtlar, vilket gör huden mindre fet
(oljekontroll) och minskar utvecklingen av ny akne
- Ta bort ytliga döda hudceller
- Dödar och ta bort aknebakterier, vilket bidrar till att man kan behandla
måttlig till svår akne
- Förhindra framtida break-outs av akne
- Minskar och eliminerar hyperpigmentering som melasma, etc.
- Gör huden ljusare.
- Stimulerar kollagenproduktionen samt förbättrar hudtonen
- Gör huden fastare eller åtdragning och hjälper till att reducera fina
linjer och rynkor
- Ger en hudföryngring

FAQ och priser

FAQ – Frågor & svar

Vanliga frågor

Priser

Hårborttagning - Kvinnor

 • Ansikte, hela inkl. hårfäste & ögonbryn

  1 600

 • Haka

  800

 • Överläpp

  800

 • Ögonbryn, mellan bryn

  390

 • Ögonbryn, forma

  800

 • Hårfäste

  600

 • Armhålor

  990

 • Bröstvårtor, runt om

  690

 • Underarmar

  1 900

 • Händer & Fingrar

  1 000

 • Mage, under naveln

  800

 • Bikini, ingår in mot baken

  1 290

 • Brazilian, hel bikini in mot baken

  1 900

 • Svank

  800

 • Stuss/Skinkor

  990

 • Underben

  2 090

 • Baksida lår

  1 600

 • Hela lår

  2 190

 • Paket 1: Bikini + armhålor (20%)

  1 790

 • Paket 2: Brazilian + armhålor (20%)

  2 310

 • Paket 3: Bikini + armhålor + underben (20%)

  3 490

 • Paket 4: Brazilian + armhålor + underben (20%)

  3 980

 • Paket 5: Överläpp + haka (25%)

  1 200

 • Paket 6: Hela ben inkl. bikini + armhålor (25%)

  4 920

 • Paket 7: Hela ben (20%)

  3 490

Hårborttagning - Män

 • Ovan skägglinje på kinder

  1 100

 • Hals

  1 100

  Passar bra om du har inåtväxta hårstrån

 • Näsa, på eller på/i öron

  600

 • Skäggväxt inkl. överläpp plus hals

  1 900

 • Överläpp

  900

 • Ögonbryn, mellan bryn

  390

 • Ögonbryn, forma

  800

 • Hårfäste

  600

 • Armhålor

  1 100

 • Underarmar

  1 400

 • Hel rygg

  3 100

  Inkl. axlar & halva överarmarna från armhålan

 • Axlar

  2 100

  Skuldror & halva överarmar från armhåla ingår

 • Nacke

  1 100

 • Bröst, ej mage

  1 800

 • Mage

  1 600

 • Händer & Fingrar

  1 200

 • Mage, under naveln

  990

 • Bikini

  1 390

 • Svank

  800

 • Stuss/skinkor

  1 600

 • Hela ben inkl. bikini (minska hårmängd)

  5 990

 • Underben

  2 490

 • Lår, hela

  2 590

 • Paket 1: Bröst + mage (20%)

  2 720

 • Paket 2: Hel rygg + nacke (20%)

  3 360

 • Paket 3: Hel överkropp (25%)

  5 700

  Rygg, bröst, mage, nacke

 • Paket 4: Ovan skägg + näsa eller öron (25%)

  1 275

 • Paket 5: Hela ben + mage + armhålor (25%)

  6 520

Laserbehandling - Tatuering

 • Ögonbryn eller 2×2 cm

  695

 • 5×5 cm

  995

 • 10×10 cm

  1 295 kr

 • 15×15 cm

  1 695 kr

 • 20×20 cm

  2 100 kr

Laserbehandling - Ytliga blodkärl

 • Dye-VL, Ansikte

  3 100

 • Dye-VL, Hals

  2 500

 • Dye-VL, Ansikte + Hals

  4 400

 • Dye-VL, Dekolletage

  2 600

 • Dye-VL, Ansikte, hals & dekolletage

  5 900

 • Dye-VL, Näsa

  1 600

 • Dye-VL, Kinder

  2 300

 • Dye-VL, Händer

  2 000

 • Dye-VL, mindre område (ca 3×3 cm)

  1 600

Laserbehandling - ClearLift

 • Panna + runt mun eller ögon

  1 800

 • Ansikte

  3 000

 • Hals

  2 000

 • Dekolletage

  2 195

 • Ansikte + Hals (10%)

  4 500

 • Ansikte, hals & dekolletage (10%)

  6 500

 • Ansikte, 3 st behandlingar (20%)

  10 800

 • Ansikte, hals & dekolletage, 3 st (20%)

  17 200

 • Ansikte & hals, 5 st (25%)

  16 875

 • Ansikte, hals & dekolletage, 5 st (25%)

  26 990

Underhållsbehandling, har du utfört en kur har du alltid rätt till 15% i rabatt på nästa behandling och den rabatten kan ej kombineras med andra rabatter

Laserbehandling - Pigment/Solskador

 • ClearLift - Pigment i ansikte (+ rejuvenation)

  3 000

 • ClearLift - Pigment ansikte + hals

  4 100

 • ClearLift - Solskador

  Från 1 200

 • ClearLift - Pigment ansikte 3 st (20%)

  7 200

 • ClearLift - Pigment ansikte + hals 3 st (20%)

  9 840

 • Dye-VL - Ansikte

  3 100

 • Dye-VL - Hals

  2 500

 • Dye-VL - Dekolletage

  2 600

 • Dye-VL - Mindre fläck

  Från 1 600

 • Dye-VL - Hals + dekolletage

  3 900

 • Dye-VL - Ansikte + hals

  4 400

 • Dye-VL - Ansikte, hals & dekolletage

  5 900

 • Dye-VL - Kärl näsa

  1 600

 • Dye-VL - Kärl kinder

  2 300

 • Dye-VL - Händer

  2 000