Akademikliniken

Injektioner

Med det senaste inom estetiska injektionsbehandlingar gör vår erfarna sjuksköterska allt från att minska rynkor till att framhäva läppar och kindben för ett naturligt vackert resultat.

Läs mer om Akademikliniken

botox och fillers

Återskapa. Släta ut. Förstärk.

Med en muskelavslappnande injektionsbehandling kan man släta ut rynkor och fina linjer. Behandlingen går snabbt och smidigt och du behöver ingen konvalescenstid efteråt. Med muskelavslappnande preparat blockeras den nervsignal som gör att en muskel dras samman och på detta sätt slätas rynkan/linjen ut.

Fillers inkluderar flera behandlingsmetoder med olika produkter såsom Restylane, Teosyal och Juvéderm. Restylane är t.ex lämpligt om du vill definiera kindbenen och återskapa volym för att uppnå ett mer ungdomligt utseende. Softlift är en helt ny estetisk behandlingsmetod som återskapar volym i ansiktet – här bygger man upp vävnaden med hjälp av Hyaluronsyra, något som också finns naturligt i kroppen.

Vad är syftet med botox?

Botox syftar främst till behandling mot rynkor eftersom preparatet är muskelavslappnande. Med hjälp av botox kan man åtgärda bekymmersrynkor i pannan, sk kråksparkar vid ögonen, spänningshuvudvärk och gummy smile. Man kan också lindra överdriven svettning, eller hyperhidros.

En permanent rynka som satt sig mellan ögonbrynen kan påverka hela ansiktets utseende. Men det går enkelt och snabbt att åtgärda för den som önskar. Alla människor har en egen mimik. Muskler i ansiktet används olika mycket beroende på vilka uttryck och miner vi gör. Den som ser dåligt kanske kisar ofta, och drar ofta ihop ögonbrynen och därmed också huden. Muskeln utför samma rörelse om och om igen och med tiden kan en tillfällig rynka bli mer permanent. Det som brukar kallas för bekymmers- eller argrynkor, ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen framträder ofta med åren.

Tandgnissling och stress är vanligt men kan ibland orsaka spänningshuvudvärk och ömhet i käkmusklerna. Detta kan snabbt, säkert och effektivt lindras med en behandling med muskelavslappnande.

Hyperhidros är det medicinska namnet på svettning som är så kraftig att den går bortom kroppens naturliga funktion och behov. Att svettas så kraftigt utan intensiv fysisk aktivitet kan vara besvärande och innebära en försämrad livskvalitet. Oftast handlar det om armhålor, handflator, fötter och panna. Men med hjälp av injektioner med botox kan den här typen av svettningar effektivt behandlas och överdriven svettning helt försvinna.

Läs mer på ak.se

Vad är syftet med fillers?

Både botox och fillers är injektionsbehandlingar. Kortfattat används botox till att släta ut fina linjer/rynkor genom muskelavslappning medan fillers är precis som namnet antyder, man fyller igen hudens ojämnheter såsom exempelvis rynkor och ärr.

Hos oss kan du få hjälp med bl.a. flytande ansiktslyft, behandling av hudåkommor som acne, ärr, vårtor och födelsemärken. Fillers kan även användas till läppförstoring, nedåtgående mungipor, rynkor runt munnen och runt ögonen.

Det är svårt att navigera sig i utbudet av olika typer av injektionsbehandlingar. Har du funderingar om vilken estetisk behandlingsmetod du ska välja, boka en konsultation med oss och få guidning vad som passar dig bäst.

Profhilo

Profhilo är en form av flytande filler som på samma vis består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. En behandling med Profhilo stärker och återfuktar huden inifrån, och ger en snabb och långvarig effekt på hela utseendet. Vi ser väldigt fina resultat med Profhilo, och effekten kallas ibland för ett “flytande ansiktslyft”. Profhilo passar perfekt för en lite åldrad hy som behöver stramas upp, som ger synbar och tydlig skillnad i hudens kvalitet och yta. Profhilo går också att använda i förebyggande syfte och i kombination med andra estetiska behandlingar.

Läs mer på ak.se

FAQ – Frågor & svar

Vanliga frågor

Priser

Injektionsbehandling

 • Konsultation*

  350-600

 • Botox – Käkmuskler

  Från 3 800

 • Botox – Gummy Smile

  Från 1 500

 • Botox – Övriga områden

  Från 3 000

 • Fillers – Läppförstoring

  Från 3 000

 • Fillers – Övriga områden

  Från 3 200

 • Profhilo body

  Från 4 900

 • Profhilo

  Från 3 500

 • Sculptra

  Från 6 000

 • Skinbooster

  Från 3 000

* Konsultation görs alltid innan första behandlingen!

Komplett prislista på ak.se