Kosmetisk micropigmentering

3D-bryn

Permanent make-up där man tatuerar läppar, ögonbryn eller eyeliner för dig som vill korrigera eller förstärka de naturliga dragen.

Andra behandlingar

Micropigmentering

Make-up som stannar kvar

Permanent make-up eller kosmetisk micropigmentering är när man tatuerar läppar, ögonbryn eller eyeliner för att korrigera eller förstärka de naturliga dragen. Permanent makeup är en semipermanent tatuering vilket betyder att den bleks med tiden. Denna metod är vald för att man ska kunna välja att ändra färger och linjer då huden förändras med åldern. Eftersom tatueringen bleks successivt rekommenderas att man fyller på med något/några års mellanrum för att behålla intensiteten. Det kan skilja från person till person hur länge den sitter pga ålder, hudtyp, vilka ansiktsprodukter du använder samt solexponering.

Vem riktar sig en kosmetisk tatuering till?

Den är t.ex. för dig som vill ha en snygg, grundläggande make-up som håller i vått och torrt. Det passar allergiker, dvs dig som inte tål vanlig make-up. Personer som pga synförändringar har svårt att lägga en make-up kan ha glädje av detta. Även personer med glesa ögonbryn/fransar eller otydliga läppkonturer. Stressar du mycket och har ont om tid att lägga make-up, eller tränar du och vill se bra ut även under de svettiga passen? Då kan 3d-bryn vara för dig.

Hur går det till?

Kosmetisk pigmentering och vanlig tatuering liknar varandra men det finns olikheter. En tatuering placeras bekant på kroppen där huden ofta är gömd av kläder. Permanent make-up micropigmentering utförs i ansiktet där den delikata och ömtåliga huden ständigt utsätts för solstrålar och andra yttre faktorer. För micropigmentering används mindre och lättare maskiner än för traditionell tatuering. Nålarna som används är speciellt anpassade för att snabbt och smärtfritt föra in färgpigment ca 0.5 mm in i huden. Dessutom används olika typer av bedövande medel för att du skall känna dig så bekväm som möjligt med situationen. För kosmetisk pigmentering krävs oftast något eller några återbesök för att korrigera mindre ojämnheter i färgen eller formen.

Vid normal tatuering förs färgen djupt in i huden vilket gör att den håller för evigt men vid kosmetisk pigmentering förs färgen in i ett grundare hudlager vilket gör att tatueringen håller i 2-5 år, dvs den är egentligen semi-permanent.

Sedan 2010 har Katarina Jochems arbetat med att utveckla produktserien Bevaro, ett färgbeständigt tatueringspigment som lanserades våren 2016. Bevaro pigment är svenska, säkra pigment som är godkända och registrerade hos Läkemedelsverket – ett måste för professionella tatuerare. Det unika med Bevaro är att pigmenten inte ändrar färg överhuvudtaget vilket är unikt och nytt på marknaden.

Bevaro har många färgpigment att välja mellan, från ljusaste blonda till djupaste bruna. Färgerna går dessutom att blanda med varandra, och på det sättet kan vi få fram en uppsjö av nyanser.

Maskinen vi använder är av högsta kvalitet och utklassar de flesta på marknaden. Maskinen är gjord för just 3D-bryn, eyeliner-tatuering, läpptatuering och andra kosmetiska tatueringar.

FAQ – Frågor & svar

Vanliga frågor

Priser

Permanent makeup

 • Konsultation

  250

 • 3D-bryn microblading/ombré

  4 500

  Påfyllning inom 4-8 veckor ingår

 • Påfyllning extra inom max 2 mån

  850

 • Påfyllning extra inom 2-5 mån

  1 250

 • Återbesök gamla kunder inom 1 år

  1 800

 • Återbesök kunder inom 1-2 år

  2 500

 • Eyeliner uppe tunn

  3 500

 • Eyeliner uppe bred

  4 500

 • Eyeliner nere fransförstärkning

  3 400

 • Eyeliner återbesök gamla kunder

  1 800

 • Eyeliner återbesök nya kunder

  2 500

 • Läppar kontur inkl. 1 påfyllning

  3 500

  Återbesök 2.5 tim – 1 800 kr (nya kunder 2 300 kr)

 • Läppar 3/2 inkl. 1 påfyllning

  5 500

  Återbesök 2.5 tim – 2 500 kr (nya kunder 3 000 kr)

 • Läppar hela inkl. 2 påfyllningar

  6 500

  Återbesök 3.5 tim – 2 500 kr (nya kunder 3 000 kr)

Komplett prislista